Saw Palmetto Berry – Fructus Serenoae

Så Palmetto bær har lenge hatt et rykte som seksuelle stimulanser og aphrodisiacs.

Medisinsk journal JAMA publiserte forskning som viser hvordan Saw Palmetto er effektiv for behandling av menn med symptomatisk godartet prostatahyperplasi. Saw Palmetto har vist signifikant virkning ved behandling av tilstander forbundet med godartet prostatisk hypertrofi (BPH). Saw Palmetto-ekstrakt virker for å hindre testosteron fra å konvertere til dihydrotestosteron, men hormonet antas å føre til at prostata celler forverres som fører til forstørret prostata.

Virkningene av Saw Palmetto er et resultat av flere mekanismer. En mekanisme er at den slapper av glatt muskelvev, noe som resulterer i økt blodgass. Saw Palmetto hemmer også androgen- og østrogenreseptoraktivitet og kan være gunstig for begge kjønn for å balansere hormonene. På grunn av hormonelle effekter kan Saw Palmetto hjelpe skjoldbruskkjertelen til å regulere seksuell utvikling og normalisere aktivitet av kjertlene og organene. For tiden er Saw Palmetto mye brukt i Tyskland, Canada, Storbritannia og USA for næringsmessig nytte av prostata og urinveiene.

Deres største bruk i dag er som et supplement for å redusere forstørrede prostata kjertler, behandle urinveis problemer og for å forbedre kroppsstyrken. Saw Palmetto er en av de få urte rettsmidler som anses å være anabole – styrking og kroppsvev.